Erkenning voor de Riesling Alte Reben

Afgelopen maand werd de Riesling Alte Reben van Zwoelberich, door Meininger in verband met de verkiezing van Beste Riesling, bekroond met maar liefst 93 punten, zie hier:

Bij de grootste Riesling-competitie ter wereld waren er in totaal 2.445 wijnen uit 14 landen in de race. Hiermee kon Best of Riesling zich dit jaar opnieuw als een topevenement manifesteren. In acht voorlopige proeverijen werden alle Rieslings beoordeeld uit acht categorieën, van droog tot edel zoet. De beste 500 wijnen werden opnieuw geproefd en beoordeeld door een internationale deskundige jury in twee laatste proeverijen.

“De kwaliteit van de ingezonden Rieslings is ook dit jaar weer indrukwekkend. Zelfs aan de top hebben we te maken met een breed scala aan stijlen. De uiteindelijke beslissing voor de winnende wijnen was meestal erg dichtbij, “concludeert Ilka Lindemann, hoofdredacteur van MEININGERS WEINWELT, haar conclusie.

Naast de winnaars van de acht categorieën, worden ook speciale prijzen uitgereikt voor de “Beste Steillagen-Riesling trocken”, de “Beste Europese Riesling trocken” en de “Beste Riesling trocken im LEH”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *