Heintz = wijn

Wijn zit in de familie ! En niet alleen qua consumptie. Terwijl Hartmut Heintz al decennia lang goede biodynamische wijn in de Nahe streek maakt, is mijn neef Feddo recent begonnen met druiven te verbouwen op zijn landgoed Buytenwaerde net buiten Gorinchem.

In de wijngaard van Buytenwaerde (zo heet zijn landhuis) groeien twee druivensoorten: pinotin en carbernet cortis.  Hiervan maakt hij rode en witte wijn welke onder het label “Heerlijck dwars” worden verkocht. Goede wijn van Nederlandse bodem !

heerlijck_dwars

Meer informatie valt te lezen in dit interview van juni 2019 in het Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/rivierenland/feddo-en-cynthia-runnen-een-wijngaard-in-vuren-uit-de-hand-gelopen-hobby~ae3185f9/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *