Hubrecht Duijker beoordeelt Edition Z

Hubrecht Duijker schrijft:

‘Onze wijnhellingen herken je al van ver, er is beduidend meer ruimte tussen de druivenstokken dan bij andere wijnbouwers, wat meer lucht en zonlicht breng.’ Aldus Hartmut Heintz die op het uit 1711 daterende, binnen Nahe gelegen WEINGUT IM ZWÖLBERICH al een kwart eeuw organische principes hanteert, terwijl bovendien alle benodigde energie via windmolens en zonnepanelen wordt opgewekt.

Hartmut maakt ook heerlijke wijnen, met als topper de witte EDITION Z 2016 die werd gecomponeerd uit gelijke delen Auxerrois, Grauburgunder en Weissburgunder. De 2016 heb ik als een vrij vieve, sappige, kostelijke creatie, ferm maar niet heftig, met schakeringen van kruiden, specerijen en flink wat citrusfruit.

Samen met dertien andere, goedkopere Zwölberich wijnen wordt de Z geïmporteerd door de Amsterdamse kunstverzamelaar Hans Heintz (inderdaad verre familie), via diens www.dewijnenvanheintz.nl, flesprijs 19,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *