Gault & Millau

Gault-Millau-Urkunde-2019-page-001

Weingut Zwoelberich kreeg recent een mooie aanbeveling in de Duitse gastronomiegids van Gault & Millau:

Er zijn slechts twee gecertificeerde biodynamische wijnmakerijen op de Nahe, maar een van hen, de wijnmakerij in Zwölberich, omvat 33 hectare. Met zoveel ruimte heeft wijnmaker Hartmut Heintz zichzelf omringd door een bekwaam team. Onlangs versterkte wijnmaker Alexander Bäder het team en bleef de keldermanager Helmut Wolf. Het Weingut omvat gebieden met Auxerrois, een zeldzame Duitse druif (zij komt met name voor aan de Boven-Moezel, in de Palts en in Kraichgau). Het wijnhuis heeft in het verleden een reputatie opgebouwd als een uitstekende producent van wijnen . Tegelijkertijd met de toetreding van Alexander Bäder, werd echter besloten om zich in de toekomst meer op Riesling te richten.

Wij proefden enkele sterke en harmonieuze wijnen, vooral de droge Spätlese uit de Langenlonsheimer Löhrer Mountain. Maar een exotische specialiteit inspireerde ons nog meer: ​​een oranje wijn, dus pure-gefermenteerde witte wijn die alle stereotypen logenstraft. Meestal heeft dit soort wijn extra aroma’s die gevoelige neuzen en smaakstoffen kunnen overbelasten. Hier is het andersom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *