Hubrecht Duijker

Recent beoordeelde de alom bekende wijnrecensent Hubrecht Duijker de Dornfelder en Riesling van Zwoelberich. Dit was zijn commentaar:

Hartmut Heintz heeft hart voor de natuur. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat zijn 33 hectare omvatten wijndomein al sinds 1993 geheel biologisch-dynamische wordt bewerkt, maar ook dat hij samen met collega-wijnbouwers in en rond zijn dorp de biodiversiteit bevordert. Dit gebeurt door o.a. bomen en wilde bloemen rond druivenakkers en boomgaarden te planten, en bijenkorven te plaatsen (boven). Het desbetreffende plaatsje is Langenlonsheim in de Duitse regio Nahe. Bovendien vervaardigt Hartmut op zijn Weingut im Zwölberich echt lekkere witte en rode wijnen. Een hier verkrijgbare witte is de Riesling, een florale, tegelijk wit fruitige, zuivere wijn, zeer sappig, aimabel fris en met elegantie. In zijn soort net zo geslaagd is de gelijk geprijsde rode Dornfelder die gul trakteert op fruit, vooral van zwarte vruchtjes, terwijl in de soepele, sappige, goed verteerbare smaak ook discreet wat laurierdrop te proeven valt en een hint van hout. Fris geserveerd komt deze Dornfelder het best tot zijn recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *